Nieuwe activiteiten

Cursus ‘Slimmer omgaan met je geld'(4x)
Meer doen met minder geld, maar hoe doe je dat? In deze 4 interactieve bijeenkomsten gaan we van en met elkaar leren om meer te doen met minder geld. Creatieve ideeën, weetjes, tips en adviezen zijn welkom in de lessen, we gaan het samen doen! Wat aan bod komt is: budgetteren, administratie ordenen, overzichten maken/invullen, besparingen en inkomen verruimende maatregelingen, samenvatting van de bijeenkomsten en al het andere wat in bijeenkomsten aan bod komt of waar belangstelling voor is. De cursus wordt georganiseerd in samenwerking met de Budgetcoach van het Noorden. Meer info op: www.budgetcoachvanhetnoorden.nl
Op dinsdag van 11.00 – 12.30 uur (8 – 29 november).
EB € 10,- voor 4x.

Chinese kalligrafie (4x)
Op woensdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur start er een korte cursus Chinese kalligrafie. Docent Helen Wang geeft u een prachtige oefendoos met penseel, water en papier die u mag houden. Om de karakters goed te schrijven is veel oefening en concentratie nodig. U leert de basisvormen van de karakters en een goede penseeltechniek.
EB € 50,- voor 4x, incl. oefendoos (21, 28 sept, 5, 12 okt).

Cursus speksteen (5x)
Op woensdagavond 26 okt – 23 nov, van 19.00 uur tot 21.30 uur. We maken kennis met het materiaal en ontdekken hoe mooi dit te bewerken is. De eerste les beginnen we met het maken van een hanger. De volgende lessen kiest u een steen en bewerkt deze in begeleide stappen tot uw eigen beeld. Degenen die al een cursus gevolgd hebben (en enthousiast geworden zijn) kunnen hun vaardigheden verder uitbreiden.
Docent is Wietske Groenveld-Pel.
EB € 70,- incl. materiaal.

Cursus Fantasiedieren maken (4x)
Op woensdagmiddag 25 januari – 25 februari van 13.00 uur tot 15.30 uur. Tijdens deze cursus gaan we ons eigen ‘fantasiedier(en)’maken. We werken met heel diverse ‘recycle’ materialen. Geef jezelf en je fantasie de ruimte en verras jezelf!
Docent is Wietske Groenveld-Pel.
EB € 60,- incl. materiaal.

Cursus vilten (4x)
Gezellig samen vilten! Wilt u de vilttechniek aanleren en/of verder uitbreiden? Diverse vilttechnieken en toepassingen komen aan bod, in overleg met de groep: platte vlak; om een mal (bijv. hoesje voor tablet); om een vorm (bijv. sfeerlichtje en/of kerstbal); sieraden. Woensdag 23 november – 14 december van 13.00 – 15.30 uur. Docent is Wietske Groenveld-Pel.
EB € 50,- (excl. materiaal, zo’n € 3,50 – € 5,- per les).

Mindfull schilderen (8x)
Op donderdag 29 september van 19.30 uur tot 21.30 uur start deze nieuwe cursus. We gaan ons concentreren op het schilderen “met aandacht”. De dialoog tussen de cursist en zijn/haar schilderij krijgt de volle aandacht door bewust te reageren in plaats van automatisch. Iedere streek van het penseel heeft invloed op het beeld en we zullen leren om te kijken naar iedere verandering die we maken in ons werk en hoe we daarop kunnen reageren. We gaan de remmende vooroordelen die we hebben ten opzichte van het schilderen afleggen, ten bate van onze eigen creativiteit. Docent is kunstenaar Som Tan.
EB € 50,-

GRIP&GLANS met elkaar (8x)
GRIP&GLANS met elkaar is gericht op het vernieuwen en verdiepen van de contacten in een (bestaande) groep en het ontwikkelen van initiatieven. Op een positieve manier staat u stil bij wat u kunt, wat u wilt doen en met wie. Door het samen doen van oefeningen en het krijgen (en geven) van tips, leert u elkaar beter kennen. Twee begeleiders ondersteunen de zeven bijeenkomsten. De achtste keer is een terugkomdag. Zo ontdekt en bereikt u gezamenlijk zelfgekozen doelen. Met GRIP&GLANS met elkaar kijkt u samen vooruit!
Op donderdag van 13.00 uur tot 15.00 uur (6 okt – 17 nov en 6 dec).
EB € 15,-.

Hatha Yoga
Yoga is razend populair! Yoga wordt steeds meer erkend om zijn preventieve en genezende effecten voor de algehele gezondheid. Het bestaat uit het beoefenen van yogahoudingen en ademhalingsoefeningen. Deze hebben een positieve invloed op de lenigheid, de ontspanning en de bloedcirculatie.

Beginnend op donderdag 15 september van 20.00 uur tot 21.15 uur wordt nu ook de Hatha Yoga door Jorinde Rossing gegeven.
EB € 75,- per 4 mnd (sept-dec, jan-apr).