Nieuwe activiteiten

Activiteitenprogramma Buurtcentrum Stadspark mei-juni 2019 

Ook dit jaar organiseert het buurtcentrum een speciaal programma in mei en juni. Op de middenpagina’s staat een activiteitenoverzicht op dag en datum met de tijden, de kosten (eigen bijdrage) en andere info die van belang is.

Aanmelden graag minimaal een week van tevoren!

Meer info over de activiteiten staat op onze website www.buurtcentrumstadspark.nl

 

Fietsen en wandelen

Elke dinsdagochtend staat er een fietstocht van 30/35 km op het programma. Vertrek uit het buurtcentrum na de koffie en bij terugkeer een verse kop soep.

De stadwandelingen o.l.v. stadsgids Jan Meijer voeren dit jaar op maandagmiddag 20 mei door de Grunobuurt/Rivierenbuurt (vertrek buurtcentrum) en op 24 juni door de binnenstad.  Thema is ‘Jugendstill’  (vertrek Emmaplein).

Sport, spel, ontspanning

Möllky of Jeu de Boule. Er staan weer een drietal spelochtenden in het Stadspark geprogrammeerd op de donderdag.

Buiten Yoga. Nieuw dit jaar met twee lessen in juni op de vrijdagochtend o.l.v.. docente Nadine.

Een ochtend met Samiera op donderdag 13 juni. Waarzegster Samiera onthult de geheimen van de  Tarotkaarten, voor iedereen volgt een kaartlegging. Ook is er aandacht voor de handleeskunst.

Op deze dag onthult waarzegster Samiera de geheimen van de Tarot. Samiera vertelt over de vele symbolen en kleuren van de kaarten. Daarna volgt er een kaartlegging voor iedereen, betreffende het Heden, Verleden en Toekomst. Het is echt en serieus maar ook luchtig en met een knipoog.
Tot slot gaan we nog even handen lezen.
Kijk ook op Samiea’s website
www.samiera.nl

 

Op donderdagochtend 16 mei en 20 juni is PC-dokter Wim aanwezig voor ondersteuning bij problemen met computer of mobiele telefoon.

Creatief

Op donderdag 9 mei opent de tentoonstelling ‘Zelfportret ‘ waaraan alle bezoekers van het centrum hebben kunnen meewerken.

Ditzelfde thema gebruiken wij bij de Poëziedag in het Park op maandag 27 mei

Op dinsdagmiddag 18 juni is er een workshop woninginrichting ‘Van huis naar thuis’. Op basis van de Chinese filosofie van Feng Shui die leert hoe je je woning harmonieus in kunt richten.

 

Het buitenschilderen op locatie met kunstenaar Som vindt dit jaar 3 maal plaats op een zaterdag (!) in juni. U gaat met eigen vervoer naar de locatie. Voor materiaal en een kleine lunch wordt gezorgd.

Muzikaal

Op donderdag 20 juni laten we de hippiecultuur herleven met een meezingochtend jaren 60/70, begeleid door de bekende accordeoniste Djoeke de Boer.

Eten

Op woensdag 15 mei 12-15 uur een picknick in het Stadspark, georganiseerd door ‘Scharrelplussers’ voor en met 50 plussers. Meer informatie op de website van Groningen Plus.

Op de vrijdag  is er driemaal een themalunch.

24 mei: lunch met een Italiaans tintje, waarbij de opbrengst gaat naar de KWF kankerbestrijding

7 juni:  “Rembrandt en de Gouden Eeuw”

21 juni: de Marokkaanse cultuur

 

Tot slot is op vrijdag 28 juni het jaarlijkse wijkfeest met BBQ op het plein. Georganiseerd i.s.m. de Wijkraad Grunobuurt.

 

 

———————————————————————————————————————————————————————————