Activiteiten

Yoga 55+
Yoga wordt steeds meer erkend om zijn preventieve en genezende effecten voor de algehele gezondheid. Het bestaat uit het beoefenen van yogahoudingen en ademhalingsoefeningen. Deze hebben een positieve invloed op de lenigheid, de ontspanning en de bloedcirculatie. Op maandagochtend van 09.30 uur tot 10.30 uur kunnen 55 plussers terecht bij de Yoga 55+.
Docent is Jolanda Bootsma.
EB € 35,- voor 10x.

Werelddans 55+
Dansen op muziek uit veel verschillende landen en zeer gevarieerd. Geschikt voor de
55-plusser. Op dinsdagochtend van 09.30 tot 10.30 uur. Docent is Tineke Wieringa tel.: 050 – 525 60 30.
EB € 30,- per 4 maanden.

Fietstochten ‘Stad en Ommeland’
In september, oktober en vanaf mei worden er elke dinsdag vanaf buurtcentrum Stadspark fietstochten georganiseerd. De tochten zijn meestal rond de 30 km. Vertrek na de koffie rond 09.30 uur, aankomst tussen 12.00 – 13.00 uur. Dan wordt een kopje verse soep geserveerd.
EB € 2,50 incl. soep.

Salsa voor beginners en gevorderden
Salsa: de vrolijke, energieke dans uit Latijns Amerika.
Op dinsdagavond zijn er tussen 19.00 en 22.00 uur 3 lessen salsa voor beginners. Start op dinsdag 6 september 19.00 – 20.00 uur met een proefles!
EB € 60,- voor 10x.

Gym 50+
Op woensdag is er van 9.00 uur tot 10.00 uur een Gymclub voor 50+ dames. Gezellig én gezond. Docent is Quirijn Kroese.
EB € 10,- per 4x.

Bewegen Op Muziek
Op woensdag 7 september van 13.00 uur tot 14.00 uur start ‘Bewegen Op Muziek’ weer, in de volksmond ook wel ‘Bommen’ genoemd. Lekker bezig met trainen in een gezellige sfeer. Docent is Joke Westra.
EB € 10,- voor 4x.

Salsa voor beginners en gevorderden
Salsa: de vrolijke energieke dans uit Latijns Amerika. Op woensdagavond 7 september zijn er tussen 19.00 uur – 22.00 uur salsalessen op verschillende gevorderdenniveaus. Docenten zijn Vyrich en Elze.
EB € 60,- voor 10x.

Jazzgym
Op donderdagavond van 18.15 uur tot 19.45 uur kan jong en oud terecht bij Jazzgym. Drie kwartier werken aan de conditie en daarna bewegen en dansen op muziek. Docent is Maria Beekman.
EB € 20,- voor 10x.

Hatha yoga
Yoga is razend populair! Yoga wordt steeds meer erkend om zijn preventieve en genezende effecten voor de algehele gezondheid. Het bestaat uit het beoefenen van yogahoudingen en ademhalingsoefeningen. Deze hebben een positieve invloed op de lenigheid, de ontspanning en de bloedcirculatie.

Beginnend op donderdag 15 september van 20.00 uur tot 21.15 uur wordt nu ook de Hatha Yoga door Jorinde Rossing gegeven.
EB € 75,- per 4 mnd (sept-dec, jan-apr).

 

Engels (iets gevorderd)
Het Engels is voor ons de belangrijkste wereldtaal. Denk aan TV-programma’s, computertaal maar ook ons dagelijks taalgebruik raakt steeds meer doorspekt met het Engels. De lessen zijn op maandag van 14.00 uur tot 15.00 uur. Docent is Jelly de Jong.
EB € 60,- incl. lesmateriaal per 4 mnd (sept-dec, jan-apr).

Franse Conversatie, beginners en iets gevorderden
Op de maandagavond van 19.30 uur tot 20.30 uur kun je deelnemen aan Franse Conversatie voor beginners en van 20.30 uur tot 21.30 uur voor de iets gevorderden. Indien je twijfelt over je niveau kun je je altijd laten testen door docent Annerie Baijer.
EB € 60,- incl. lesmateriaal per 4 mnd (sept-dec, jan-apr).

Creatieve club
Op dinsdagmiddag 6 september van 12.45 tot 14.45 uur gaat deze gezellige, creatieve club weer van start. De deelnemers zijn samen bezig met het maken van allerlei verrassende creaties.
EB € 2,50 per keer.

Chinese kalligrafie (4)
Op woensdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur start er een korte cursus Chinese kalligrafie. Docent Helen Wang geeft u een prachtige oefendoos met penseel, water en papier die u mag houden. Om de karakters goed te schrijven is veel oefening en concentratie nodig. U leert de basisvormen van de karakters en een goede penseeltechniek.
EB € 50,- voor 4x, incl. oefendoos (21, 28 sept, 5, 12 okt).

Schildercursus
Op woensdag en op donderdag van 9.30 uur tot 11.30 uur is er een schildercursus onder begeleiding van kunstenaar Som Tan. Er wordt gewerkt met verschillende materialen waarbij de nadruk ligt op acrylverf. Deelnemers werken zelfstandig maar krijgen voldoende begeleiding. Zowel beginners als gevorderden zijn welkom.
EB € 65,- per 4 mnd (sep-dec).

Mindfull schilderen (8x)
Op donderdag 29 september van 19.30 uur tot 21.30 uur start deze nieuwe cursus. We gaan ons concentreren op het schilderen “met aandacht”. De dialoog tussen de cursist en zijn/haar schilderij krijgt de volle aandacht door bewust te reageren in plaats van automatisch. Iedere streek van het penseel heeft invloed op het beeld en we zullen leren om te kijken naar iedere verandering die we maken in ons werk en hoe we daarop kunnen reageren. We gaan de remmende vooroordelen die we hebben ten opzichte van het schilderen afleggen, ten bate van onze eigen creativiteit. Docent is kunstenaar Som Tan.
EB € 50,-

Cursus Speksteen (5x)
Op woensdagavond 26 okt – 23 nov, van 19.00 uur tot 21.30 uur. We maken kennis met het materiaal en ontdekken hoe mooi dit te bewerken is. De eerste les beginnen we met het maken van een hanger. De volgende lessen kiest u een steen en bewerkt deze in begeleide stappen tot uw eigen beeld. Degenen die al een cursus gevolgd hebben (en enthousiast geworden zijn) kunnen hun vaardigheden verder uitbreiden. Docent is Wietske Groenveld-Pel.
EB € 70,- incl. materiaal.

Cursus Fantasiedieren maken (4x)
Op woensdagmiddag 25 januari – 25 februari van 13.00 uur tot 15.30 uur. Tijdens deze cursus gaan we ons eigen ‘fantasiedier(en)’maken. We werken met heel diverse ‘recycle’ materialen. Geef jezelf en je fantasie de ruimte en verras jezelf!
Docent is Wietske Groenveld-Pel.
EB € 60,- incl. materiaal.

Cursus vilten (4x)
Gezellig samen vilten! Wilt u de vilttechniek aanleren en/of verder uitbreiden? Diverse vilttechnieken en toepassingen komen aan bod, in overleg met de groep: platte vlak; om een mal (bijv. hoesje voor tablet); om een vorm (bijv. sfeerlichtje en/of kerstbal); sieraden. Woensdag 23 november – 14 december van 13.00 uur tot 15.30 uur. Docent is Wietske Groenveld-Pel.
EB € 50,- (excl. materiaal, zo’n € 3,50 – € 5,- per les).

Open atelier
Op vrijdagochtend tussen 9.30 uur en 12.00 uur biedt het Open Atelier mensen de mogelijkheid om op een gezellige manier, zonder begeleiding zelf aan de slag te gaan.
EB € 1,50 per keer.

Cursus ‘Slimmer omgaan met je geld’ (4x)
Meer doen met minder geld, maar hoe doe je dat? In deze 4 interactieve bijeenkomsten gaan we van en met elkaar leren om meer te doen met minder geld. Creatieve ideeën, weetjes, tips en adviezen zijn welkom in de lessen, we gaan het samen doen! Wat aan bod komt is: budgetteren, administratie ordenen, overzichten maken/invullen, besparingen en inkomen verruimende maatregelingen, samenvatting van de bijeenkomsten en al het andere wat in bijeenkomsten aan bod komt of waar belangstelling voor is. De cursus wordt georganiseerd in samenwerking met de Budgetcoach van het Noorden. Meer info op: www.budgetcoachvanhetnoorden.nl
Op dinsdag van 11.00 tot 12.30 uur (8 – 29 november).
EB € 10,- voor 4x.

GRIP&GLANS met elkaar (8x)
GRIP&GLANS met elkaar is gericht op het vernieuwen en verdiepen van de contacten in een (bestaande) groep en het ontwikkelen van initiatieven. Op een positieve manier staat u stil bij wat u kunt, wat u wilt doen en met wie. Door het samen doen van oefeningen en het krijgen (en geven) van tips, leert u elkaar beter kennen. Twee begeleiders ondersteunen de zeven bijeenkomsten. De achtste keer is een terugkomdag. Zo ontdekt en bereikt u gezamenlijk zelfgekozen doelen. Met GRIP&GLANS met elkaar kijkt u samen vooruit!
Op donderdag van 13.00 uur tot 15.00 uur (6 okt – 17 nov en 6 dec).
EB € 15,-.

Leesclub
Op de donderdag van 09.30 – 11.30 uur komt 1 keer per 4 à 6 weken een leesclub bij elkaar in buurtcentrum Stadspark om gezamenlijk een boek te bespreken. Er is ondersteuning vanuit de Openbare Bibliotheek.
EB € 2,- per keer.

Het Soep-Uurtje
Elke dinsdag tussen 12.00 en 13.00 uur een verrassend lekker en vers soepje voor iedereen die zin heeft aan een warm opkikkertje. Je bent van harte welkom om aan te schuiven aan de stamtafel.
EB € 1.

Klaverjassen
Dinsdag van 20.00 uur tot 22.30 uur kun je in competitieverband gezellig Klaverjassen. Er is nog plaats voor nieuwe leden.
EB € 1,20 per keer.

Koor ‘Ratatouille’
Op woensdag van 20.00 uur tot 22.00 uur repeteert ‘Ratatouille’, het enthousiaste en swingende koor van Buurtcentrum Stadspark. Zie www.ratatouille.jouwweb.nl.

Leesclub
Op de donderdag van 09.30 – 11.30 uur komt 1 keer per 4 à 6 weken een leesclub bij elkaar in buurtcentrum Stadspark om gezamenlijk een boek te bespreken. Er is ondersteuning vanuit de Openbare Bibliotheek.
EB € 2 per keer.

Bonte donderdagochtend
Twee á drie keer per maand op de donderdag van 10.00 uur tot 12.00 uur. Bont omdat deze ochtend elke keer anders ingevuld wordt. Twee keer per maand is er in ieder geval een spelletjesochtend, de andere keer is de invulling wisselend. Een workshop, een lezing, een film of en leuke doe-activiteit.
EB wisselend.

Lunch
Elke donderdag tussen 12.00 uur en 13.00 uur wordt er een warme maaltijd geserveerd, aangepast aan het seizoen. Je bent van harte welkom om aan te schuiven aan de stamtafel. OP = OP!
EB € 3.

Bridgeclub
Op vrijdag van 9.30 uur tot 12.30 uur is er een Bridgeclub. Bridge is een boeiend en spannend kaartspel. Enige bekendheid met het spel is wel een vereiste.
EB is € 3,- per keer.

Computerlessen voor beginners en iets gevorderden met individuele begeleiding
De lessen zijn kleinschalig en worden één op één begeleid door ervaren docentvrijwilligers. Er is geen vaststaand lesprogramma, je leert wat je zelf wilt, in je eigen tempo. In principe neemt iedereen de eigen laptop of tablet mee, maar er staan vaste computers. Er is veel interesse voor informatie opzoeken op internet, leren skypen, sociale media als Facebook en natuurlijk leren mailen en foto’s bewerken. Je kunt ook kennis maken met het werken op een tablet, zoals een iPad.
De lessen kosten € 2,50 per keer, een les duurt 1,5 uur inclusief pauze. De lessen zijn op maandag- en donderdagochtend, van 9.00 uur tot 12.00 uur en dinsdag- en donderdagmiddag, van 13.30 uur tot 15.00 uur.

Computerclub
Op dinsdagochtend van 10.30 uur tot 12.00 uur is er een computerclub (met begeleiding) waar je vrijblijvend heen kunt. Er is altijd begeleiding aanwezig voor ondersteuning.
EB € 2,50 per keer.

Computer inloop- en informatieochtend
Op donderdag van 09.00 uur tot 12.00 uur kan men terecht in buurtcentrum Stadspark met vragen op computergebied. Kom je niet uit een bepaald programma of zijn er problemen met bijvoorbeeld de laptop of je mobiel? Onze medewerker Wim Bussemaker staat voor je klaar!
EB € 2,50 incl. kopje koffie.

Cursus website bouwen in WordPress (6x)
Bouw je eigen website in de workshop WordPress met begeleiding van Georg Schmitz.
Op woensdagavond 7 sept-12 okt, van 19.00 uur tot 21.00 uur.
EB € 60,- voor 6x.